جستجو
فیلترها
بستن

چای

چای با نام لاتین TEA یک نوشیدنی حاوی کافئین میباشد که با خیساندن بـرگـهـای گیاه کاملیا سیننس (CAMELLIA SINENSIS) درآب داغ تـهــیه می گردد که این گیاه درختچه یا درخت کوچکی است که دارای برگهای همیشه سبز و ناخزان به رنگ سبز تیره مایل به سیاه ارتفاع آن تا 2 متر و در خاکها و مناطق خیلی مناسب تا 7 متر نیز می رسد. برگهای آن بیضی نوک تیز که با دمبرگ به ساقه چای متصل می شود. برگهای درختچه های چای مورد استفاده قرار می گیرد. بطور کلی در بازار سه نوع چای عرضه می شود. چای سیاه، چای سبز و بالاخره چای تخته ای که بصورت تخته های شبیه آجر با بسته های کوچک فشرده شده و یا قرص تهیه می شود. چای سبز و چای سیاه هر دو از برگهای چای تهیه می شوند و فقط از نظر رنگ و نوع و روش تهیه با هم اختلاف دارند. چای خیلی سریع بوها را بخود می گیرد و در نگهداری آن باید دقت شود. برگهای چای پس از چیدن مانند سیبی که در معرض هوا قرار می گیرد تغییر رنگ می دهد، خیلی سریع پژمرده شــده و اکسیده می گردند. علت آن تخمیر آنزیمی است که باعث تجزیه کلروفیل و آزاد شدن تانین برگهای چای می گــردد. چای باید ویژگیهای ذیل را داشته باشد: میزان رطوبت حداکثر 8 درصد و خاکستر 7-4 درصد و قلیایی بودن بر حسب پتاس -KOH- 14 درصد و کافئین حداقل 2/5 درصد. کیفیت چای به طعم آن بستگی دارد. تمام انواع چای مانند چای سبز، چای سفید و چای کیسه ای در این دسته قرار می گیرند.